Poğaça TDK nasıl yazılır?
Buna göre kelimenin doğru yazımı “Poğaça” olarak ifade edilmektedir. Dolayısıyla hem yazım hem de telaffuzda aynı şekilde ifade edilmesi gerekmektedir. Türk Dil Kurumu tarafından yönetilen bu kelimenin versiyonu “Poğaça”dır.
Çörek otu nasıl yazılır TDK?
UYARI: Çiçek dışındaki anlamları olan fasulye çiçeği (renk), nar çiçeği (renk), suçiçeği (hastalık); ot dışındaki anlamları olan öksürükotu (barut), fare otu (arsenik); sesi düşen çörek otu ve geleneksel olarak yazılan semizotu ve dereotu yan yana yazılmıştır.
Elektrik nasıl yazılır TDK?
Birbirinin yanında iki veya daha fazla ünsüz harf içeren Batı kökenli sözcükler, ünsüz harfler arasına ünlü harf konulmadan yazılır: alafranga, apartman, biyografi, elektrik, gangster, kilogram, orkestra, paragraf, telgraf, vb.
Peynirli Poğaça nasıl yazılır?
Farklı şekillerde okunup yazılan poğaça, günlük dilde poaça, poğça olarak adlandırılır. TDK kayıtlarına göre doğru yazımı POĞAÇA’dır. Aynı şekilde okunması gerekir.
Pankek nasıl yazılır TDK?
Krep. Krep, genellikle ince ve yuvarlak, nişasta bazlı bir bulamaçtan yumurta, süt ve tereyağı ile yapılan bir tür düz hamur işidir. Sac veya kızartma tavası gibi sıcak ve yağlanmış yüzeylerde pişirilerek hazırlanır.
Patates nasıl yazılır TDK?
Diğerlerinden daha masum: Pattes, pattiz, patatez Herkes kelimesi “everyone” olarak yazıldığı gibi, patates kelimesi de maalesef patates olarak yazılmıyor. Pattiz ise hiç yazılmıyor, Pattes ise hiç söz konusu değil.
İçli köfte nasıl yazılır TDK?
İçli köfte. İçli köfte veya oruk, bulgur hamuruyla yapılan ve iç harcıyla doldurulan bir Orta Doğu yemeğidir. Aslen Levant mutfağından gelen bu yemeğe bazı bölgelerde kibbe ve içli köfte de denir.
Yeşil zeytin nasıl yazılır?
Yazımı değiştirilen sözcükler arasında “unvan”, “mütevelli” ve “yeşil zeytin” gibi yaygın kullanılan sözcükler de yer alıyor. Güncellemeye göre, “unvan” kelimesi “unvan” olarak değiştirilirken, “mütevelli” yerine “mütevelli”, “yeşil zeytin” yerine de “yeşil zeytin” ifadelerinin kullanılması kabul edildi.
Tavuk göğsü nasıl yazılır?
Yemek isimleri: bayangöbeği (tatlı), bayanbudu (köfte), catdili (bisküvi), dilberdudağı (tatlı), tavukgöğsü (tatlı), vezirparmağı (tatlı), bülbülyuvası (tatlı), kuşlokumu (bisküvi), alinazik (kebap), vb.
Göz yaşı nasıl yazılır?
TDK’ya göre “tear” kelimesinin doğru yazımı “tear”dır. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Üstat mı üstad mı?
TDK uzun zamandır “usta” diyor. THS’deki ve THS dışındaki tüm meslektaşlarım “usta” diyor. Kelime Farsça kökenlidir ve a harfinin üzerinde bir şapka vardır, ki ben bunu burada yapamam; dilimizde doğru kullanım “usta”dır.
Maydanoz nasıl yazılır?
TDK’ya göre, maydanoz kelimesinin doğru yazımı “Maydanoz”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Kumpir nasıl yazılır TDK?
Bu kelime sıklıkla kümpür olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı fırında patates şeklinde olmalıdır.
Film nasıl yazılır TDK?
Türkçe Dil Kurumu’na göre film kelimesinin doğru yazımı “film” olmalıdır. Film dışında yapılan her türlü yazım yanlış kabul edilir. “Film” kelimesinin en yaygın yanlış yazımı “filim” veya “flim”dir.
Pastane nasıl yazılır doğru yazılışı?
Bu kelimenin doğru yazımı patisserie olmalıdır. Bileşik bir kelime olarak görünen bu kelimede h ve a harfleri atlanmıştır. Bu şekilde, cake ve household kelimeleri birleşerek patisserie kelimesini oluşturur. Bu bağlamda, patisserie kelimesi hem yazılı hem de sözlü olarak aşağıdaki gibi yazılır ve telaffuz edilir.
Bisküvi nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre Keks kelimesinin doğru yazımı “bisküvi”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Gardrop nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre Garderobe kelimesinin doğru yazımı “Garderobe”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Maydanoz nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre, maydanoz kelimesinin doğru yazımı “Maydanoz”dur. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.
Aferin nasıl yazılır TDK?
TDK’ya göre “well done” kelimesinin doğru yazımı “well done”dir. Diğer yazılar yanlış kabul edilir.